АКТУАЛЬНО

Amazon видає відомості про звільнення сотень співробітників

Amazon, гігант електронної комерції, планує скоротити сотні розробників, працюючих над голосовим помічником Alexa. Віце-президент Amazon, Деніел Рауш, керівник розробки Alexa, оголосив про це рішення, надаючи пріоритети компанії в галузі штучного інтелекту.

“Компанія прагне краще відповідати нашим бізнес-пріоритетам. Це змушує нас припинити деякі ініціативи, що призводить до скорочення кількох сотень посад”, – заявив Рауш. Amazon вирішив сконцентрувати зусилля на можливостях, які надає інтернет інтелекту (ІІ).

Голосовий помічник Alexa вже інтегрований в мільйони розумних пристроїв, але поява більш ефективних інструментів на базі генеративного ІІ виявило обмеженість його можливостей.

Amazon, яка традиційно уникала значних звільнень працівників, змушена була прийняти подібні заходи у минулому році внаслідок ефектів пандемії. Загалом компанія здійснила ряд звільнень у різних підрозділах, включаючи хмарні сервіси, рекламу та ігровий бізнес.

Рауш повідомив, що співробітники, які будуть скорочені в США і Канаді, отримають повідомлення в п’ятницю вранці за часом Сіетла. Робочі місця в Індії і інших країнах також будуть піддаватися реорганізації відповідно до графіку, який “забезпечить можливість проведення консультацій із групами співробітників”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ