АКТУАЛЬНО

Атака хуситів у Червоному морі: Пожежа на нафтовому танкері

Єменські хусити знову здійснили атаку на цивільне судно у Червоному морі, в п’ятницю, 26 січня. Цього разу ракета була випущена по нафтовому танкеру Marlin Luanda, що належить торговому гіганту Trafigura Group та плаває під прапором Маршаллових островів. Інцидент стався в Аденській затоці.

Внаслідок удару виникла пожежа на судні, яку вдалося локалізувати у вантажному відділенні праворуч. Marlin Luanda перевозив партію нафтопродуктів для виробництва бензину та пластмас.

Представник Trafigura повідомив, що на борту судна є засоби протипожежного обладнання, і ведеться зв’язок з судном. Військові кораблі в регіоні вже в дорозі для надання допомоги.

Напруженість у Червоному морі зросла після початку конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС. Єменські хусити регулярно атакують торгові судна в Аденській протоці. Незважаючи на повторні попередження США та Великої Британії, терористи продовжують свої дії.

Спротив між США та хуситами триває, з початку конфлікту, у якому зростає напруженість у Червоному морі. Спеціальні удари проти об’єктів хуситів у Ємені почалися 12 січня і продовжуються. 17 січня хуситі були включені до списку світових терористичних організацій, а США ввели санкції проти керівництва хуситів, закликавши Китай допомогти переконати Іран вплинути на повстанців.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ