АКТУАЛЬНО

Аварія вертольота МІ-171 з президентом Ірану: подробиці інциденту

Міжнародні ЗМІ повідомили про аварію вертольота МІ-171, на борту якого перебував президент Ірану Ібрагім Раїсі разом з іншими високопосадовцями. Інцидент стався під час внутрішнього перельоту, що викликало серйозне занепокоєння як в Ірані, так і за його межами.

За інформацією іранських ЗМІ, вертоліт, на борту якого перебував президент Ірану Ібрагім Райсі та міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдулахіян, зазнав аварії в регіоні Східного Азербайджану.

Спершу було невідомо, чи повітряне судно розбилося, чи здійснило екстрену посадку. На місці інциденту працюють рятувальні бригади.

Через деякий час іранські ЗМІ уточнили, що гелікоптер президента Ірану здійснив вимушену посадку. Його стан залишається незрозумілим, як і глави МЗС Ірану.

Уточнюється, що Раїсі та Абдулахіян поверталися назад після візиту до Азербайджану. Відомо, що сьогодні, 19 травня, президент Азербайджану Ельхам Алієв зустрівся сьогодні вранці із президентом Ірану Раїсі на прикордонному пункті між країнами поблизу Кіз Калат Сі. Зустріч відбулася з нагоди відкриття там греблі.

“Сьогодні весь світ спостерігає за дружбою між двома країнами (Іраном та Азербайджаном), яка перебуває на піку свого розвитку. У галузі міжнародних питань наші позиції дуже близькі, між країнами існує взаємна підтримка у рамках різних міжнародних організацій”, – заявив Алієв.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ