АКТУАЛЬНО

Заворушення в Махачкалі: наслідок розпалювання ненависті російськими ЗМІ

Директор Центру передового досвіду в галузі стратегічних комунікацій НАТО, Яніс Сартс, висловив думку, що вчорашні заворушення в аеропорту Махачкали, Дагестан, не вигідні Кремлю, хоча є результатом розпалювання ненависті російською пропагандою.

Сартс наголосив, що сутички – це один із проявів радикалізації в російському суспільстві, і що російські ЗМІ активно розпалюють ненависть до українців, Заходу і тепер навіть до Ізраїлю. Він також зазначив, що напруженість у Росії наростає, і Дагестан, де багато хто з місцевих жителів брав участь у військових діях в Україні, стає одним з епіцентрів цієї напруженості.

Сартс вважає, що те, що сталося в Махачкалі, було реакцією людей на конкретну ситуацію, і, незважаючи на те, що події могли викликати хвилю невдоволення, вони не вигідні Кремлю. Він припускає, що російська влада намагатиметься придушити такі прояви силою, оскільки саме це є її типовим способом реагування на подібні ситуації.

Сартс також зауважив, що, попри те, що Кремлю та центральній владі навряд чи загрожує реальна загроза, авторитарна система боїться, що такі події можуть вийти з-під контролю і мати непередбачувані наслідки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ