АКТУАЛЬНО

Більшість британців не хочуть воювати

Третина британців молодших за 40 років відмовилася б від призову у разі нападу на Велику Британію, – такі результати показало опитування, проведене міжнародною компанією YouGov. Згідно з дослідженням, 38% людей у віці до 40 років відмовилися б служити у збройних силах у випадку нової світової війни, а 30% заявили, що не служили б, навіть якби на їхню країну напали.

Автори опитування пояснили, що ця вікова категорія є тією, яку британський уряд насамперед призивав на військову службу під час Першої та Другої світових воєн.

Згідно з результатами, лише кожен четвертий опитаний (7%) стверджує, що пішов би добровольцем у випадку світової війни, а 11% — якби материкова частина Великої Британії опинилася б під загрозою.

Також було виявлено, що у разі гіпотетичної світової війни 39-47% чоловіків віком 18-40 років готові були б піти добровольцями або прийняти призов, порівняно з 19-24% жінок того ж віку.

Однак жінки призовного віку частіше відмовляються від ідеї служити, ніж чоловіки. 43% жінок відмовилися б у випадку світової війни (порівняно з 32% чоловіків), а 35% — у разі, якщо Британські острови опиняться під загрозою (порівняно з 25% чоловіків).

Варто також відзначити, що більшість населення (72%) вважає, що жінки мають проходити строкову службу. Проте, частина опитаних (42%) вважає, що жінки повинні служити на тих самих посадах, що й чоловіки, в той час як 30% вважають, що мають бути певні обмеження щодо ролей, які вони можуть виконувати.

Висновок опитування вказує на складну динаміку військової служби та підтримку військової обов’язковості серед британського населення, особливо серед молодих дорослих.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ