АКТУАЛЬНО

Біля Тайваню стався землетрус, у регіоні оголосили про загрозу цунамі

Сьогодні, вранці, 3 квітня, Тайвань став свідком сильного землетрусу з магнітудою 7,5 балів, який стався у приблизно 18 кілометрах на південь від міста Хуалянь. Після поштовхів було зафіксоване руйнування будинків у місті. Влада Тайваню та Японії видали попередження про можливе цунамі.

Служба моніторингу землетрусів Тайваню оцінила магнітуду стихії як 7,2, що робить цей землетрус найсильнішим на Тайвані з 1999 року. У 1999 році землетрус магнітудою 7,7, розташований на південь від Тайбею, призвів до загибелі 2400 осіб та поранення 10 тисяч людей.

Також Японське метеорологічне агентство видало попередження про можливе цунамі з висотою хвиль до 3 метрів на островах Міякодзіма та Окінава. ЗМІ Японії також повідомили про можливі хвилі висотою до 3 метрів у деяких районах префектури Окінава, що розташована на південь від Токіо на відстані приблизно 1000 миль.

Людей закликали утриматися від наближення до узбережжя та евакуюватися до районів, розташованих на вищій висоті. Перше цунамі висотою 30 см вже зафіксовано на острові Йонагуні, розташованому за 110 км від Тайваню, але влада Японії попередила про можливість подальших вищих хвиль.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ