АКТУАЛЬНО

Біля Ємену було атаковане вантажне судно, є пошкодження

У Великій Британії зареєстроване вантажне судно під прапором Белізу стало жертвою нападу недалеко від Ємену, у протоці Баб-ель-Мандаб, що є перехрестям Червоного моря та Аденської затоки.

Інцидент трапився у неділю близько 35 морських миль на південь від портового міста Моха на Єменському узбережжі. За даними, напад стався під час переходу судна з Хор-Факкана в Об’єднаних Арабських Еміратах до Варни в Болгарії. Під час вибуху, що стався поруч із судном, останнє зазнало матеріальних пошкоджень.

Екіпаж не постраждав і знаходиться в безпеці.

Судно, зареєстроване в Британії, експлуатується в Лівані.

Напади хуситів на судна в Червоному морі тривають вже деякий час. З листопада минулого року стало звичним, що єменські хусити атакують торгові судна у цьому регіоні. У січні цього року атаки набули особливої інтенсивності.

Нещодавно британський військовий корабель був атакований безпілотником хуситів у Червоному морі, а потім єменські бойовики стверджували, що атакували американський есмінець. Однак цю інформацію спростували в Пентагоні.

У відповідь на ці постійні загрози США та Британія здійснюють операції з захисту судноплавства від нападів хуситів. Нещодавно американські військові нанесли удари по цілям, пов’язаним з хуситами в Ємені, включаючи крилаті ракети та безпілотники. Також США перехопили партію зброї з Ірану, призначену для хуситів в Ємені.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ