АКТУАЛЬНО

Британська розвідка підтверджує збиття російського Су-24М біля Зміїного

Британська розвідка провела аналіз інциденту з збиттям російського бомбардувальника Су-24М в районі острова Зміїний, що розташований у Чорному морі. За даними Міноборони Британії, інцидент стався 5 грудня, коли українська ракета класу земля-повітря ймовірно збила російський літак.

У розповіді зазначається, що винищувач-бомбардувальник Су-24М FENCER D зазнав удару під час повітряної місії в північно-західній частині Чорного моря. Екіпаж, складений з двох осіб, ймовірно, загинув. Важливо відзначити, що російська сторона не підтвердила цю інформацію та не розголошує подробиць події.

За словами британської розвідки, з літа 2023 року Росія проводить небезпечні повітряні ударні місії навколо острова Зміїний. Ймовірно, такі дії спрямовані на психологічний тиск та демонстрацію сили, оскільки цей острів став символом українського опору, а Росія може намагатися продемонструвати свою владу в Чорному морі.

Зазначається, що українська сторона веде активні заходи для захисту свого повітряного простору та реагує на можливі загрози. Успішна операція із збиття російського літака вказує на ефективність заходів з контролю та оборони українських Повітряних сил.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ