АКТУАЛЬНО

Будь-яка подальша затримка допомоги з боку США призведе до втрат Києва на полі бою

Про це, як повідомляє The New York Times, на слуханнях в американському конгресі заявили високопоставлені представники розвідки.

За їхніми словами, такий розвиток подій призведе до наслідків, які відчуватимуться не тільки в Європі, а й у Тихоокеанському регіоні.

Під час щорічного огляду світових загроз, з якими стикаються Сполучені Штати, офіційні особи на слуханнях у комітеті сенату з розвідки, зокрема, висловили прогноз, що будь-яка подальша затримка американської допомоги Києву в майбутньому році призведе до додаткових територіальних придбань Росії, наслідки яких відчуватимуться не лише в Європі, а й у Тихоокеанському регіоні.

“Якщо буде видно, що ми відмовляємося від підтримки України, це не тільки підживлюватиме сумніви серед наших союзників і партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, а й підігріє амбіції китайського керівництва в найрізноманітніших ситуаціях – від Тайваню до Південно-Китайського моря”, – заявив директор ЦРУ Вільям Бернс.

Він також додав, що без додаткової американської допомоги Україна втратить значні території цього року.

Бернс і директор Національної розвідки США Авріл Гейнс описали дедалі важчу ситуацію для України, в якій Росія виробляє набагато більше артилерійських снарядів і налагодила стабільні поставки дронів, снарядів та інших товарів військового призначення.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ