АКТУАЛЬНО

Бундесвер готується захищати НАТО

У контексті зростаючої напруженості на східних кордонах Європейського Союзу, Німеччина взяла на себе активну роль у зміцненні обороноздатності своїх східних союзників. Основною метою розміщення німецьких військ і танків у Литві є відлякування Росії, пише Politico.

Це стратегічне розгортання стало особливо актуальним на тлі навчань бундесверу «Grand Quadriga 2024», які відбулися в Литві у травні цього року.

Масштабні навчання бундесверу «Grand Quadriga 2024», що проходили в Литві в рамках навчань НАТО, завершилися наприкінці травня всього за 15 км від кордону з Білоруссю. На полігоні в Пабраді для законодавців, дипломатів і воєначальників було влаштовано видовищний 1,5-годинний бій із бойовою стрільбою.

«Послання для VIP-персон було ясним: ми готуємося до Росії», – стверджує видання.

«Німеччина тримає своє слово», – підбиває підсумки навчань генерал бундесверу Карстен Бройер. «Ми будемо захищати кожен сантиметр території НАТО».

За його словами, альянс очікує, що у Росії піде п’ять років на підготовку до війни з НАТО після українського конфлікту, – це ставить перед Заходом завдання підготуватися до бойових дій до 2029 року, а заодно показати «агресивним сусідам», що альянс серйозний у своїх намірах вступити з ними у війну, пояснює Politico.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ