АКТУАЛЬНО

Чисельність армії США зменшилась до 452 тисяч осіб, що є найменшою кількістю з 1940 року

На завершення фінансового року 2023 року, чисельність активних військовослужбовців Армії США скоротилася до історичного мінімуму, становлячи всього 452 тисячі осіб. Це є найменшою кількістю військових США з 1940 року. Причиною цього скорочення стали критичний дефіцит кадрів та постійні спроби внутрішніх структурних змін, які, проте, не відповідають сучасним умовам ведення війни, що виявилося під час вторгнення Росії в Україну.

У 2024 році передбачаються значущі трансформації в структурі Армії США, спрямовані на вирішення проблем з чисельністю та організаційною структурою. Плани Пентагону передбачають зменшення чисельності спецназів на 3 тисячі осіб та скорочення сил ближнього бою, створених для антитерористичних операцій, разом із певними підрозділами забезпечення.

Однак ці ініціативи викликали гострий протест серед американських військових, що примусило главу Пентагону Ллойда Остіна шукати консенсусні рішення. Ці реформи розглядаються як спроба уникнути повторення ситуації після війни у В’єтнамі, коли деякі підрозділи існували тільки “на папері”, армія ж була в суті “паперовою”.

Важливо зауважити, що чисельність Армії США, зазначена в довіднику The Military Balance 2023, становить 464 тисячі осіб, однак фактична кількість може бути навіть на 12 тисяч менше. Це вказує на серйозні труднощі у військовій структурі, які потребують вирішення в найближчому майбутньому.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ