АКТУАЛЬНО

ЦАХАЛ ліквідував ватажка бойовиків ХАМАС, який планував вторгнення до Ізраїлю

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила в суботу про успішне вбивство командира батальйону ХАМАС, відповідального за кілька нападів та планування вторгнення до Ізраїлю, яке було заплановане на 7 жовтня.

За інформацією РБК-Україна, командир батальйону ХАМАС був винятково активним у проведенні смертельних атак на мирних жителів та військовослужбовців, продовжуючи ведення обстрілів територій у секторі Газа та готування до можливого наступу на південному напрямку.

Командир ХАМАСа був виявлений і ліквідований під час авіаудару, який було проведено наслідком ретельного розвідування та оперативної дії з боку ЦАХАЛу. Відеозапис цього удару був оприлюднений армією.

У своїх коментарях начальник штабу генерал-лейтенант Халеві вказав, що ЦАХАЛ зосереджений на продовженні операцій проти ХАМАСу та створенні умов для повернення додаткових заручників.

Останніми днями ЦАХАЛ підтверджує смерть кількох заручників, яких тримає ХАМАС, використовуючи нові розвідувальні дані та інформацію, отриману з власних джерел.

Нагадаємо, що напад ХАМАСу на Ізраїль у жовтні викликав відповідь у вигляді операції “Залізні мечі”, яка передбачала припинення електропостачання та водопостачання до сектору Газа та активні військові дії. Недавно підписана угода про тимчасове припинення вогню та обмін заручниками не була дотримана з боку ХАМАС, що призвело до відновлення воєнних дій.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ