АКТУАЛЬНО

Центр протидії дезінформації пояснив наміри Лукашенка

Білорусь готується до перекидання ракетних комплексів «Іскандер» і реактивних систем «Полонез» у прикордонні області, що розглядається як черговий крок для підтримки військових дій Кремля проти України. Цей крок, за словами керівника Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрія Коваленка, є спробою відволікти увагу українського командування та підтримати агресію Росії.

Спроба відволікти увагу України

Андрій Коваленко зазначив у своєму телеграм-каналі, що стягування зброї з боку Білорусі до кордону з Україною є тактичним ходом, спрямованим на допомогу президенту РФ Володимиру Путіну. За словами посадовця, цей крок має на меті відволікти українські сили на північний напрямок, тим самим створюючи додатковий тиск на українське командування.

«Стягування зброї зі сторони Білорусі до прикордоння – це спроба допомогти Путіну і відволікти увагу українського командування на той напрямок», – пояснив Коваленко.

Лукашенко усвідомлює наслідки провокацій

Незважаючи на явні провокації, Коваленко вважає, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко усвідомлює можливі наслідки своїх дій. Ймовірно, Лукашенко розуміє, що будь-які серйозні дії з боку Білорусі можуть призвести до ескалації конфлікту і втягування країни у війну, що негативно позначиться на його режимі.

Україна продовжує уважно стежити за ситуацією на північних кордонах, щоб запобігти можливим провокаціям та захистити свою територіальну цілісність. У світлі останніх подій залишається відкритим питання, чи піде Білорусь на більш активну участь у конфлікті, чи ці дії залишаться лише частиною тактики відволікання уваги.

Центр протидії дезінформації наголошує на необхідності залишатися пильними та готовими до будь-яких несподіванок, оскільки ситуація на кордоні може змінитися в будь-який момент.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ