АКТУАЛЬНО

Гарріс випереджає Трампа на 3% у загальнонаціональному опитуванні

Кандидатка на пост президента США від Демократичної партії Камала Гарріс веде боротьбу за голоси, випереджаючи свого опонента від Республіканської партії Дональда Трампа на 3% у загальнонаціональному опитуванні, яке провела компанія Reuters/Ipsos. За даними, опублікованими 15 жовтня виданням The Hill, Гарріс отримала підтримку 45% виборців, тоді як Трамп має 42%.

Тенденції опитувань

Ці результати вказують на деякі зміни в електоральних настроях порівняно з вереснем, коли Гарріс також обіймала лідерство з підтримкою 46% проти 43% для Трампа. Обидва результати знаходяться в межах статистичної похибки, тому їх слід сприймати як ознаки потенційних переможців виборів у семи ключових штатах, де голосування відбудеться в листопаді.

Останнє опитування показує, що жоден з кандидатів не досягнув понад 50% підтримки. 46% респондентів висловили позитивне ставлення до Гарріс, тоді як Трампа підтримали 42%.

Дональд Трамп має невелику перевагу над Гарріс у питаннях економіки, безробіття та створення робочих місць: 45% опитаних вважають, що він краще підготовлений до вирішення цих питань, порівняно з 40%, які підтримують Гарріс. Водночас, кандидатка від Демократичної партії отримала вищі оцінки за боротьбу з політичним екстремізмом та загрозами демократії, випередивши Трампа на 5 пунктів (43% проти 38%). У сфері охорони здоров’я Гарріс обійшла свого опонента на 14 пунктів.

Психологічний аспект кампанії

Цікаво, що Дональд Трамп, який завжди вмів висміювати своїх політичних опонентів, тепер відчуває на собі тиск з боку виборців. З наближенням виборів його стиль ведення кампанії, схоже, змінюється, оскільки він все частіше стикається з критикою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ