АКТУАЛЬНО

Індонезія впроваджує п’ятирічні багаторазові візи для туристів та бізнесменів

Індонезія планує введення п’ятирічних багаторазових віз з індексами D1 для туристів та D2 для ділових подорожей. Обидва типи віз дозволять в’їзд до країни на строк до 60 днів. Починаючи з січня 2024 року, заявки на отримання віз будуть прийматися онлайн, і іноземцям більше не доведеться відвідувати представництва Індонезії за кордоном.

Вартість нової п’ятирічної візи становитиме 15 млн індонезійських рупій (приблизно 36 тис. грн), і поки немає визначень, як часто можна використовувати ці двомісячні періоди. Однак для отримання багаторазової візи необхідно мати запрошення від індонезійської сторони, що може бути надане туристам візовими агентами, проте варто бути обережними, оскільки можливі шахрайські схеми.

Процедура оформлення нової візи передбачена через онлайн-сервіс імміграційного відомства, де також видається стандартний візовий дозвіл на в’їзд на 30 днів. Для подачі заяви заявнику потрібен паспорт з терміном дії не менше 6 місяців, нещодавня кольорова фотографія, а також довідка про наявність не менше 2 тис. доларів чи еквівалентну суму в інших валютах.

Стандартну туристичну візу на місяць можна придбати після прильоту в аеропорту Балі або Джакарти за близько 1,2 тис. грн.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ