АКТУАЛЬНО

Погроми в Росії: десятки затриманих після зворушень

У російському місті Коркіно, розташованому за 35 км від Челябінська, сталися масові заворушення на етнічному грунті, в результаті яких десятки людей були затримані. Інформацію про події підтверджує Радіо Свобода.

Заворушення почалися після вбивства місцевої жительки, яка працювала в таксі. Її тіло з ножовими пораненнями було виявлено в автомобілі. Місцеві жителі, переконані, що злочин скоїли двоє приїжджих ромів, 24 жовтня влаштували мітинг біля будинку, що належить представникам ромської діаспори. За свідченнями очевидців та інформацією з місцевих Телеграм-каналів, будинок закидали камінням і пляшками із займистими речовинами.

На місце подій приїхали працівники спеціальних підрозділів, які оточили будинок і відтіснили натовп. Після цього, розрізнені групи людей розійшлися містом і підпалили ще два будинки, а також кілька автомобілів, які, за їхніми словами, належали ромам.

Губернатор Челябінської області Олексій Текслер повідомив, що двоє його заступників та підрозділи Росгвардії були відправлені до Коркіно для вирішення ситуації.

Місцеві ЗМІ, зокрема 74.ru, повідомили, що представники ромської діаспори масово покидали місто, виїжджаючи до сусіднього Єманжелінська. Принаймні 30 осіб, які брали участь у погромах, були затримані поліцією. Місцеві жителі також підходили до відділків поліції, щоб висловити підтримку затриманим.

Серед новин також фігурує затримання одного з підозрюваних у вбивстві жінки – 17-річного підлітка. Однак у регіональному управлінні Слідчого комітету РФ підкреслили, що причетність підлітка до злочину ще не підтверджена.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ