АКТУАЛЬНО

МЗС України закликало ООН і Червоний Хрест допомогти з гуманітарною допомогою для Курської області

Міністерство закордонних справ України звернулося до Організації Об’єднаних Націй та Міжнародного Комітету Червоного Хреста з проханням направити своїх співробітників до Курської області для допомоги у розподілі гуманітарної допомоги місцевим жителям. Це звернення стало частиною зусиль України для забезпечення гуманітарної підтримки в регіонах, які постраждали від наслідків конфлікту та гуманітарних криз.

МЗС України пропонує ООН і Червоному Хресту направити своїх співробітників у Курську область, щоб вони допомагали з роздачею гуманітарки місцевим жителям.

«Цивільні жителі на території Курської області отримували й отримують гуманітарну допомогу. Міністерство закордонних справ України звернулося до Організації Об’єднаних Націй долучитися до заходів гуманітарного реагування на зазначеній території та направило ООН відповідну ноту», – ідеться в повідомленні.

Речник Кремля Пєсков назвав це запрошення «провокацією» і закликав ООН не посилати своїх представників.

Нагадаємо, напередодні депутат Держдуми РФ звернувся до президента Червоного хреста з проханням організувати гуманітарний коридор для евакуації мирних жителів з території Курської області, підконтрольної ЗСУ.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ