АКТУАЛЬНО

Облаштував у Києві мережу фейкових “обмінників”: шахрай проведе п’ять років за ґратами

Шахраєм виявився 20-річний уродженець Запорізької області, який разом зі спільником залучав через оголошення на сайті клієнтів, пропонуючи обмін валюти за вигідним курсом

Ошукав громадян на 70 тисяч доларів США. У Києві засудили до 5 років ув’язнення валютного шахрая, який залучав клієнтів через оголошення на сайті.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

“За підтримки публічного обвинувачення прокурорами Голосіївської окружної прокуратури міста Києва оголошено обвинувальний вирок чоловіку, який під виглядом обміну валюти заволодівав коштами громадян (ч. 4 ст. 190 КК України)”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначає Київська міська прокуратура, 20-річний уродженець Запорізької області разом зі спільником розмістили на сайті оголошення, пропонуючи обмін валюти за вигідним курсом.

Крім того, офлайн вони організували на території Голосіївського та Шевченківського районів столиці фейкові пункти обміну валют, куди запрошували потенційних клієнтів. Варто зауважити, що ними ставали тільки ті, хто звертався до аферистів за обміном значної суми грошей.

За даними Київської міської прокуратури, під час судового розгляду було доведено, що валютний шахрай причетний цьогоріч до скоєння двох таких епізодів, унаслідок чого іншим особам він завдав збитків на суму понад 70 тисяч доларів США.

“За результатами судового розгляду Шевченківським районним судом міста Києва підтримано позицію прокурора та засуджено зловмисника до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, – зазначають у пресслужбі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ