АКТУАЛЬНО

Словенія направить €1.5 млн Україні на розмінування до кінця року

Словенія обіцяє передати Україні півтора мільйона євро до кінця поточного року для фінансування гуманітарного розмінування. Про це повідомило Міністерство економіки України 4 грудня.

Міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила, що зазначені кошти будуть направлені на забезпечення саперів Державної служби надзвичайних ситуацій та Державної служби спеціального транспорту необхідним обладнанням та захисною технікою. Це сприятиме прискоренню процесу розмінування територій від вибухових речовин та врятуванню життів українських громадян.

Угода про гуманітарну допомогу була укладена між Україною та Словенією у Любляні 4 грудня. Міністр Юлія Свириденко брала участь у церемонії підписання у форматі онлайн.

Україна вважається однією з найзамінованіших країн у світі, і приблизно третина її території, що становить близько 174 тисяч квадратних кілометрів, вважається потенційно небезпечною. Уряд країни висловив намір повернути 80% цих земель у господарське використання протягом наступних десяти років.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ