АКТУАЛЬНО

У Франції фермери штурмували паризький сільськогосподарський ярмарок, вимагаючи відставки Макрона

Французькі фермери висловили своє незадоволення політикою президента Макрона, перешкоджаючи відкриттю паризького сільськогосподарського ярмарку та організувавши на ньому протест. Їх обурення спрямоване на “зелені” правила, збільшення бюрократії та зростаючі витрати. Вони вимагають від уряду вирішення цих проблем, а також відставки президента Макрона, якого вважають відповідальним за складну ситуацію.

Фермери, реагуючи на конкуренцію зі сторони українських сільськогосподарських продуктів, приєдналися до інших фермерів ЄС у своєму протесті. Паризька сільськогосподарська виставка, яка річно збирає близько 600 000 відвідувачів, зазнала затримки у відкритті через протести фермерів. Невдоволені селяни перекривали вхід до заходу, що призвело до того, що двері залишалися закритими до 10:38 за київським часом.

Протести фермерів були супроводжені вимогами вирішення проблем зростання витрат та бюрократії. Вони вважають президента Макрона відповідальним за ускладнення ситуації і вимагають його відставки. Уряд Макрона вирішив скасувати заплановані дебати на ярмарку, організовані для спілкування з фермерами, переробниками та роздрібними торговцями, після того, як фермерські профспілки відмовилися брати в них участь, підкресливши напруженість у відносинах між ними та урядом.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ