АКТУАЛЬНО

Україна запускає інформаційну кампанію ‘Бережи своє серце'”

Україна розпочинає інформаційну кампанію “Стань на варті свого серця”, яку представив виконавчий директор ГО “Центр громадянського представництва «Життя» Дмитро Купира.

Основна мета кампанії – протистояти серцево-судинним захворюванням, що становлять значну частку неінфекційних хвороб і забирають до 90% життів. Серцево-судинні проблеми, такі як ішемічна хвороба серця, інсульт та серцева недостатність, призводять до 64% випадків цих захворювань. Динаміка цих захворювань в Україні є негативною, і з кожним роком зростає кількість випадків та смертей.

Інформаційна кампанія проводиться ГО “Життя” у співпраці з Центром громадського здоров’я МОЗ та українсько-швейцарським проєктом “Діємо для здоров’я”. Її мета – зменшити поширеність та передчасну смертність від неінфекційних захворювань в Україні, зокрема, серцево-судинних захворювань.

За даними кампанії, існує п’ять основних поведінкових факторів ризику для розвитку серцево-судинних хвороб: вживання тютюну, вживання алкоголю, нездорове харчування, неактивний спосіб життя та засмічене середовище. Половина всіх випадків серцево-судинних захворювань і смертей від них пов’язана з цими факторами.

Важливою аудиторією кампанії є чоловіки віком 30-35 років, які мають один або декілька поведінкових факторів ризику. Мета кампанії – запропонувати цій групі здорові моделі поведінки та попередити неправильний спосіб життя.

Участь у кампанії взяли відомі особистості, такі як співачка Джамала, телеведуча Марічка Падалко та лікар-педіатр, старший лейтенант Олександр Ябчанка. Кампанія передбачає розповсюдження рекламних відеороликів, інформаційний веб-ресурс та матеріали для медичних закладів.

За період проведення кампанії, яка триватиме до кінця 2023 року, досягнуто понад 7 мільйонів переглядів матеріалів в інтернеті.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ