АКТУАЛЬНО

Дональд Трамп і Ілон Маск обговорили війну в Україні та передвиборчу кампанію – ключові моменти інтерв’ю

У ніч проти 13 серпня кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп дав інтерв’ю Ілону Маску, американському мільярдеру та засновнику Tesla і SpaceX. Інтерв’ю, яке транслювалося на платформі X, охопило ряд важливих тем, включаючи війну в Україні, передвиборчу кампанію Трампа та можливу роль Маска в його адміністрації.

Трамп про замах і передвиборчу кампанію

Один з перших питань, яке підняв Маск, стосувався замаху на Трампа, що відбувся 13 липня під час передвиборчого мітингу в Батлері, штат Пенсильванія. Трамп описав цей інцидент як «диво» для людей, які не вірять у Бога, і зазначив, що він тепер ще більше зміцнив свою віру. Експрезидент підтвердив, що планує повернутися до Батлера для проведення мітингу у жовтні.

Трамп і війна в Україні

Однією з центральних тем інтерв’ю стало обговорення війни в Україні. Трамп звинуватив чинного президента США Джо Байдена у тому, що його коментарі про можливе членство України в НАТО надали привід для російського вторгнення. Він заявив, що в разі його переобрання на пост президента, він відновить діалог з російським президентом Володимиром Путіним і запобігатиме подальшому розвитку конфлікту.

Роль Ілона Маска у потенційній адміністрації Трампа

Ілон Маск запропонував свою допомогу в управлінні державними витратами, якщо Трамп буде знову обраний президентом. Мільярдер зазначив, що може сприяти створенню комісії з ефективності влади, яка забезпечить правильне використання коштів платників податків. Трамп підтримав цю ідею, високо оцінивши економічний досвід Маска.

Критика Байдена та Гарріс

Трамп також критикував нинішню адміністрацію, назвавши президента Байдена і віцепрезидентку Камалу Гарріс «некомпетентними». Він висловив думку, що Байден є «найгіршим президентом в історії», а його каденція призвела до різних криз, включаючи війну в Україні, напад ХАМАСу на Ізраїль та інфляцію. Трамп також зазначив, що головною загрозою для людства є не кліматичні зміни, а ядерний конфлікт.

Нелегальна імміграція

Трамп звинуватив адміністрацію Байдена в тому, що вона допустила велику кількість нелегальних мігрантів до США. Він заявив, що ця ситуація стала ще гіршою під час каденції Байдена і розповів про мігрантів з різних країн, яких він вважає небезпечними. Трамп підкреслив, що ситуація з імміграцією і війна в Україні є сумними наслідками невдалих політичних рішень.

Технічні проблеми трансляції

Під час трансляції інтерв’ю на платформі X виникли технічні проблеми. Соцмережа зазнала масованої DDoS-атаки, що ускладнило доступ користувачів до прямого ефіру.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ