АКТУАЛЬНО

Дрони СБУ підірвали нафтобазу у Бєлгородській області та підстанцію у Липецькій

У ніч на понеділок, 13 травня, дрони Служби безпеки України атакували нафтобазу Осколнафтопостачання поблизу населеного пункту Старий Оскол у Бєлгородській області Російської Федерації, а також електропідстанцію Єлецька потужністю 500 кВ у Липецькій області.

Електропідстанція Єлецька є важливим ланком у системі електропостачання, яка живить тягові підстанції Російської залізниці (РЖД), нафтоперекачувальну станцію Станова та забезпечує транзит між Липецькою, Орловською та Брянською енергосистемами.

“Російська промисловість, що веде війну проти України, залишатиметься головною ціллю для СБУ. Дії з підриву воєнного потенціалу ворога будуть продовжуватися”, – зазначено у відомому джерелі.

У той самий день вночі місцева влада російських регіонів повідомляла про атаки безпілотників. Губернатор Липецької області РФ Ігор Артамонов підтвердив, що на території Становлянського округу горить електропідстанція. Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков стверджував, що цієї ж ночі над регіоном протиповітряна оборона збила кілька повітряних цілей на підльоті до міста.

Міністерство оборони Російської Федерації повідомило, що російська протиповітряна оборона нібито збила 12 снарядів РСЗВ “Вільха” і 12 безпілотників у Бєлгородській області, вісім безпілотників – у Курській, а також чотири дрони – у Липецькій.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ