АКТУАЛЬНО

Дружині убитого журналіста Хашоггі надано політичний притулок у США

Дружині убитого журналіста Джамаля Хашоггі в консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі надали політичний притулок у США. Ханан Елатр, дружина Хашоггі, прибула до Сполучених Штатів у серпні 2020 року, побоюючись за свою безпеку, щоб подати прохання про притулок. 28 листопада цього року їй було надано безстроковий статус притулку.

За словами адвокатки Ранди Фахмі, Елатр, колишня стюардеса “Емірейтс”, проживала в США багато місяців, уникла повернення до Єгипту або Об’єднаних Арабських Еміратів, де вона жила понад 25 років.

Елатр та її адвокатка планують використати отриманий політичний притулок для вимоги “справедливості для Джамаля”. Вони також висувають вимогу компенсації від Саудівської Аравії за смерть Хашоггі.

Джамаль Хашоггі, саудівський журналіст та оглядач Washington Post, зник 2 жовтня 2018 року після того, як він увійшов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. Саудівська Аравія визнала його смерть лише після 20 жовтня того ж року. Інформація про те, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, не має офіційного підтвердження. У листопаді того ж року під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів, аудіозаписи вбивства були передані кільком країнам, включаючи США та Європейські країни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ