АКТУАЛЬНО

Експерт розповів чи будуть вимикати світло найближчим часом

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко поділився прогнозами щодо енергетичної ситуації в Україні на найближчі місяці.

За словами експерта, поточний період буде відносно комфортним для енергосистеми країни, за умови відсутності аномальної спеки або нових російських атак.

“Якщо не станеться раптових температурних стрибків, наприклад, нових хвиль спеки до +40 градусів, наступні місяці до умовного листопада повинні бути досить комфортними для нас”, – зазначив Харченко.

Однак зима може стати складним періодом для української енергетики. Харченко підкреслив, що обсяги резервних та газогенерувальних потужностей, які наразі відновлюються, не встигнуть бути завершеними до початку зими. Це, за його словами, може призвести до проблем зі світлом, незважаючи на зусилля з відновлення енергетичної інфраструктури.

Протягом останніх кількох місяців Україна зіткнулася з серйозними проблемами з електропостачанням через атаки з боку Російської Федерації, які знищили критичні об’єкти генерації та передачі електроенергії. Відключення світла стали звичним явищем для багатьох українців.

На щастя, за словами голови правління НЕК “Укренерго” Володимира Кудрицького, ситуація з енергопостачанням покращилася. 26 липня він повідомив, що найскладніший період літа вже минув, і в найближчі тижні можна очікувати на стабілізацію ситуації. Наразі в Україні не застосовують графіки відключень, що свідчить про певний прогрес у відновленні енергетичної системи.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ