АКТУАЛЬНО

Експерти ООН закликали світ визнати Палестину для забезпечення миру на Близькому Сході

Експертна група Організації Об’єднаних Націй закликала всі країни визнати палестинську державу як крок до миру на Близькому Сході.

Спеціальний доповідач ООН з прав людини на палестинських територіях та інші експерти висловили переконання, що визнання палестинської держави є важливим кроком у визнанні прав палестинського народу на свободу та незалежність.

Вони вважають, що це сприятиме тривалому миру в регіоні, починаючи з негайного припинення вогню в Газі та уникнення подальших військових конфліктів. Подальше визнання Палестини як держави залишається важливою умовою для миру та безпеки як для Палестини, так і для Ізраїлю, вони підкреслюють.

За словами експертів, Палестину вже визнали 146 держав-членів ООН.

Ізраїль, з свого боку, неодноразово висловлював свій засуд щодо визнання палестинської держави, стверджуючи, що це лише зміцнить ХАМАС.

Деякі країни, такі як Іспанія, Ірландія та Норвегія, офіційно визнали палестинську державу, що викликало негативну реакцію з боку Ізраїлю. Також уряд Словенії схвалив визнання палестинської держави і направив це рішення на затвердження парламенту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ