АКТУАЛЬНО

Етикетки можуть скоротити споживання м’яса на 10%

Нещодавнє дослідження засвідчило, що попереджувальні написи та графічні зображення на м’ясних продуктах, подібні до тих, які застосовують на пакованнях сигарет, можуть знизити споживання м’яса на 10%. Цей метод може сприяти поліпшенню здоров’я населення і зниженню викидів вуглекислого газу в атмосферу.

У рамках дослідження, в якому брали участь 1001 дорослий споживач м’яса, перевірялася ефективність етикеток, що попереджають про екологічні та медичні ризики, пов’язані зі споживанням м’яса. Учасникам дослідження показували зображення різних м’ясних страв, кожне із супроводжувальним написом, пов’язаним із кліматом, здоров’ям, пандемією, або без написів. Кожен напис супроводжувався відповідним графічним зображенням.

Найбільш переконливими та впливовими виявилися написи, які підкреслювали негативний вплив виробництва м’яса на клімат, що призвело до зниження вибору м’ясних страв на 7-10%.

М’ясо є важливою частиною раціону мільйонів людей, але воно також пов’язане з різноманітними здоров’язбережувальними та навколишніми ризиками. Дослідження вказує на те, що попереджувальні етикетки можуть бути ефективним інструментом для скорочення споживання м’яса і, як наслідок, зниження впливу на навколишнє середовище.

З огляду на рекомендації незалежного комітету зі зміни клімату про зниження споживання м’яса і молочних продуктів на 20% до 2030 року, попереджувальні етикетки можуть стати важливим кроком у досягненні цих цілей.

Дослідники підкреслюють, що подібний метод вже успішно застосовують для зниження куріння і споживання цукровмісних напоїв. Етикетки, що попереджають про небезпеку м’яса, можуть стати одним з інструментів для скорочення викидів парникових газів і поліпшення здоров’я суспільства.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ