АКТУАЛЬНО

Кількість загиблих внаслідок теракту в підмосковному «Крокусі» зросла до 140

Після трагічної події в підмосковному концертному залі “Крокус Сіті хол”, кількість загиблих від атаки досягла 140 осіб, згідно з повідомленням міністра охорони здоров’я РФ, Михайла Мурашка.

За словами міністра, у лікарнях залишається 76 постраждалих, з них четверо перебувають у критичному стані. Серед них 19 осіб, включаючи 3 дітей, перебувають у важкому стані, а 34 особи у середньому стані тяжкості.

На попередній день, 26 березня, рятувальники завершили розбирання завалів на місці події. За інформацією, пошук нових жертв не продовжується. У раніше опублікованому списку загиблих значилося 120 осіб, яких вдалося ідентифікувати судмедекспертами.

Напад на концертний зал стався ввечері 22 березня, коли в будівлі перебувало більше 6 тисяч людей. Збройна група відкрила вогонь по відвідувачам з автоматичної зброї, після чого будівлю підпалили. Багато людей загинули від кульових поранень та чадного газу від пожежі.

Міжнародна терористична організація “Ісламська держава” заявила про свою причетність до нападу. Було повідомлено про затримання 12 підозрюваних, чотирьох з яких звинувачують у прямій участі в атакі. Президент Росії, Володимир Путін, висловив припущення, що нападників могла підтримувати Україна, хоча жодних доказів цьому не наведено.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ