АКТУАЛЬНО

Масові протести в Тбілісі: Заява президента Грузії

Президент Грузії, Саломе Зурабішвілі, виступила на підтримку учасників масових протестів проти законопроекту “про іноагентів”. У своєму мікроблозі вона засудила можливість застосування “спецназом” сил проти мирних громадян, які виступають за європейське майбутнє Грузії. Зурабішвілі підкреслила, що арешти продовжуються, і запевнила, що Грузія не піддасться ресовєтизації.

Законопроєкт “про прозорість іноземного впливу”, який передбачає реєстрацію організацій та ЗМІ, що отримують фінансування з-за кордону, отримав підтримку від Юридичного комітету парламенту Грузії. За словами президентки, опозиційних депутатів вигнали з засідання перед голосуванням.

Ці події стали на тлі повторних протестів проти ухвалення закону. Учора депутати побилися під час обговорення документу, тоді як громадяни вийшли на мирний протест. Поліція використовувала водомети та сльозогінний газ для розгону акції. Зурабішвілі засудила такі дії і підтримала учасників протесту, які захищають європейське майбутнє країни.

Президентка опублікувала відео з мирного протесту після прийняття закону про “іноагентів” і повідомила про вигнання опозиційних депутатів зі слухань. Організатори акції заявили, що вони будуть продовжувати протест до тих пір, поки влада не відмовиться від ухвалення антидемократичного й антиєвропейського закону.

Будівлю парламенту охороняє спецназ поліції, а МВС Грузії повідомило про затримання 14 протестувальників, серед яких є Імед Клдіашвілі та Давид Енделадзе. Також повідомляється про одного пораненого поліцейського.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ