АКТУАЛЬНО

Можливість відсутності продуктів на полицях магазинів в Україні через блокаду кордону

Блокада українського кордону польськими перевізниками може призвести до відсутності деяких продовольчих товарів на полицях магазинів. Заступник голови “Всеукраїнської аграрної ради” Денис Марчук вказав, що серед імпортних товарів, які можуть зазнати дефіциту, вказав рибу та молочні продукти.

Водночас він підкреслив, що близько 80% продуктів, споживаних в Україні, виробляються внутрішнім виробництвом, тому серйозного дефіциту не передбачається. Можливий вплив блокади може відчутно проявитися в обмеженні доступу до деяких “заморських речей”, таких як червона риба, устриці та кальмари.

Марчук зауважив, що блокада має серйозний негативний вплив на українських експортерів, що може вплинути на їхні доходи і, в кінцевому підсумку, на підтримку армії та оборону країни. Він висловив сподівання на швидке формування нового уряду в Польщі для початку конструктивних перемовин і вирішення ситуації.

За його словами, зараз кілька компаній готуються подати судові позови проти польських перевізників для відшкодування збитків, вважаючи їхні дії порушенням законодавства ЄС щодо вільного пересування.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ