АКТУАЛЬНО

Марченко: Україна максимально мобілізує ресурси для фінансування Сил оборони

Україна активно використовує можливості фінансування сектору безпеки та оборони, спрямовуючи на ці цілі всі зібрані податки та внутрішні запозичення. Міністр фінансів Сергій Марченко підкреслив цей підхід на пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ під назвою “Бюджет України під час війни: поточна ситуація, плани та прогнози на наступний рік”.

Марченко наголосив, що при підготовці та ухваленні бюджету на 2024 рік вдалося забезпечити максимальний рівень фінансування для усіх пріоритетних напрямків, зокрема для сектору безпеки та оборони, нових програм у сфері виробництва та закупівель озброєнь та дронів, а також соціального захисту населення.

“Хоча коштів для безпеки та оборони ніколи не буває достатньо, особливо в умовах війни, проте на даному етапі ми максимально використовуємо потенціал нашої економіки. Ми збираємо максимум податків і зборів та спрямовуємо їх на захист держави. Будь-які внутрішні запозичення також йдуть на підтримку сектору безпеки та оборони”, – заявив Марченко.

Міністр фінансів підкреслив, що важливо раціонально використовувати обмежені ресурси у цьому напрямку та досягти максимальних результатів. “Це ключове питання для виживання країни”, – додав він.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ