АКТУАЛЬНО

США запровадили нові санкції проти Ірану через атаку на Ізраїль

Міністерство фінансів США 11 жовтня оголосило про новий пакет санкцій проти нафтового та нафтохімічного секторів Ірану у відповідь на ракетну атаку Тегерана на Ізраїль на початку цього місяця.

Згідно з повідомленням Мінфіну США, санкції дозволяють накладати обмеження на будь-яку особу, яка бере участь у діяльності іранських нафтових або нафтохімічних компаній. Також під санкції потрапили 10 компаній та 17 суден, що належать до так званого “тіньового флоту”, який допомагає Ірану обходити міжнародні санкції через нелегальні поставки нафти.

Крім того, Державний департамент США запровадив додаткові санкції проти шести компаній і шести кораблів, які здійснювали значні транзакції з купівлі, продажу та транспортування іранських нафтопродуктів.

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що нові санкції є відповіддю на ракетний обстріл Іраном Ізраїлю, коли 1 жовтня Тегеран запустив близько 200 балістичних ракет на територію Ізраїлю у відповідь на вбивство лідерів підтримуваних Іраном бойовиків у Лівані.

“США вживають рішучих заходів, щоб підірвати здатність іранського режиму фінансувати свою дестабілізаційну діяльність”, – зазначила Єллен.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ