АКТУАЛЬНО

Євросоюз готує нові санкції проти Росії

Євросоюз готується до посилення санкцій проти Росії через побоювання швидкого повернення Дональда Трампа в Білий дім, повідомляє Reuters з посиланням на джерела. Європейці прагнуть забезпечити довгострокову дієвість своїх обмежень, навіть якщо політичний курс Вашингтона зміниться.

Згідно з новими планами, ЄС запровадить «всеосяжний контроль» за поставками «підозрілих» товарів до Росії, посилить обмеження на купівлю російської нафти та змінить процедуру заморожування російських активів. Наразі ця процедура потребує підтвердження кожні півроку, але нові заходи спростять контроль.

Серед основних нововведень — можливість митників затримувати вантажі, якщо пункт призначення виглядає нелогічно. Наприклад, якщо необхідно перетнути територію Росії, щоб доставити вантаж до країн Центральної Азії, це може викликати підозри.

Reuters зазначає, що будь-яке пом’якшення санкцій з боку Вашингтона може призвести до складної ситуації для Європи. Сполучені Штати, які мають широкі повноваження щодо покарання за порушення санкцій, є ключовими гарантами дотримання правил. Тож, у разі зміни політики США, ЄС може опинитися в скрутному становищі в контексті своїх санкційних зобов’язань.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ