АКТУАЛЬНО

Загадкові зв’язки між “правками Лозового” і чиновниками ОП

Справу заступника голови Офісу Президента Олега Татарова закрили, використовуючи, зокрема, норму з “правок Лозового”.

“Чинна влада вже четвертий рік поспіль не може скасувати “правки Лозового”, через які відповідальності за корупцію уникають і можуть уникнути десятки, якщо не сотні людей. Серед них, зокрема, може бути й заступник керівника Офісу президента Олег Татаров”, – ідеться в повідомленні.

У ЦПК нагадали, що справу Татарова закрили 21 квітня 2022 року, імовірно, завдяки підставам, передбаченим “правками Лозового” – закінчення строку досудового розслідування.

У лютому 2021 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва відмовився продовжувати строки слідства. Норма про необхідність продовжувати строки слідства до 6 і 12 місяців через слідчих суддів була частиною “правок Лозового”, додали в Центрі протидії корупції.

“Справу Татарова закрили, використовуючи “найчесніших” слідчих, прокурорів і суди. А ще – норму щодо “правок Лозового” про необхідність продовжувати строки слідства у справах із підозрюваним через слідчих суддів. Завдяки цій нормі Татаров уникнув відповідальності”, – пояснив голова правління ЦПК Віталій Шабунін.

За даними ЦПК, уникнути відповідальності Татарову допомогла також ексгенпрокурорка Венедіктова, незаконно передавши справу з НАБУ до СБУ. Татаров у цій справі мав підозру за пособництво в наданні хабара за фальсифікацію експертизи у схемі розкрадання коштів на будівництві квартир для Національної гвардії.

Минулого тижня через “правку Лозового” ВАКС закрив перший епізод справи “Роттердам+” і справу так званого “короля контрабанди” Вадима Альперіна. Збитки держбюджету за цими справами становлять 19 млрд 77 млн грн.

“На черзі на закриття через “правку Лозового” – щонайменше 30 справ щодо корупції. Наприклад, кілька проваджень щодо ПриватБанку, зокрема, з підозрами на понад 17 млрд грн.”

ЦПК упевнений, що без підтримки тих, кому “правки Лозового” допомогли вийти сухими з води, цю ганебну норму давно б скасували”, – йдеться в повідомленні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ