АКТУАЛЬНО

Флорида може стати першим штатом де заборонять соцмережі для дітей

Легіслатори штату Флорида прийняли один із найбільш суворих законів щодо соціальних мереж для дітей віком до 16 років, проте поки що невідомо, чи набуде він чинності.

Законопроєкт був направлений до губернатора Флориди Рона ДеСантіса, який висловив занепокоєння щодо нього, оскільки він, за його словами, в певній мірі обмежує свободу. Крім того, заборона діятиме незалежно від згоди батьків.

З посиланням на побоювання щодо психічного здоров’я дітей, члени легіслативної палати проголосували 108 проти 7 за остаточне схвалення законопроєкту.

Зазначається, що заборона розповсюджуватиметься на будь-які соціальні мережі, які відстежують активність користувачів, дозволяють дітям завантажувати матеріали та взаємодіяти з іншими, а також використовують функції, що можуть викликати залежність.

Легіслатори вважають, що ця заборона є необхідною, оскільки зростає кількість випадків самогубств серед дітей, кібербулінгу та слідкування за дітьми.

Інші штати також розглядали подібні законопроєкти, проте більшість з них не пропонували повної заборони. Наприклад, у Арканзасі федеральний суддя заблокував закон, оскільки він передбачав отримання згоди батьків для створення нових облікових записів у соціальних мережах.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ