АКТУАЛЬНО

Формування робочої групи НАТО з українською протиповітряною обороною: основні деталі

Країни НАТО разом з Україною встановили робочу групу для розгляду питань посилення протиповітряної оборони держави. За інформацією голови місії України при НАТО Наталії Галібаренко, перше засідання групи заплановане на наступний тиждень. Зазначено, що до цієї ініціативи пізніше приєднаються зарубіжні компанії, спеціалізовані в галузі протиповітряної оборони.

Галібаренко наголосила, що на зустрічі наступного тижня українська сторона представить свої пропозиції і вислухає пропозиції партнерів. Вона також зауважила, що до роботи можуть долучитися компанії з передовими технологіями у сфері протиповітряної оборони.

Голова місії зауважила, що на даному етапі основна увага приділяється західним оборонним компаніям, що виробляють сучасні засоби протиповітряної оборони. Інститут вивчення війни зазначає, що постачання таких систем від західних партнерів має ключове значення для України, оскільки російські війська тестують нові методи протидії українській протиповітряній обороні.

Координатор Ради національної безпеки Сполучених Штатів Джон Кірбі підкреслив, що посилення протиповітряної оборони України стане пріоритетним завданням у формуванні майбутніх пакетів військової допомоги від США.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ