АКТУАЛЬНО

Форум у Давосі розгляне потенційну пандемію ‘хвороби X’, яка загрожує бути в 20 разів смертельнішою, ніж коронавірус

На майбутньому Всесвітньому економічному форумі в Давосі планується обговорення можливої нової пандемії, пов’язаної із загадковою “хворобою X”. За інформацією, наданою у програмі форуму на його офіційному сайті, Всесвітня організація охорони здоров’я попереджає, що ця невідома хвороба може призвести до у 20 разів більшої кількості смертей, ніж пандемія коронавірусу.

Форум у Давосі планує висвітлити питання щодо необхідності нових заходів для готовності систем охорони здоров’я до майбутніх викликів. Учасники обговорення включатимуть генерального директора ВООЗ Тедроса Аданома Гебреєсуса, керівника Центру здоров’я та охорони здоров’я Ш’яма Бішена, міністерку охорони здоров’я Бразилії Нісію Триндаде Ліму, а також представників концерну Royal Philips та голову правління фармацевтичної компанії AstraZeneca Plc. Зустріч із “хворобою X” відбудеться в середу, 17 січня.

Ця ініціатива пов’язана з Партнерством із забезпечення стійкості систем охорони здоров’я та Ініціативою щодо спільного нагляду Всесвітнього економічного форуму, повідомили організатори. Важливо відзначити, що “хвороба X” – це гіпотетична назва для невідомого патогену, який може викликати епідемію або пандемію, і її включено до глобального переліку пріоритетних досліджень та розробок у галузі надзвичайних ситуацій в охороні здоров’я за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я ще у 2018 році.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ