АКТУАЛЬНО

Гімнастки з України здобули звання “Майстри спорту міжнародного класу”

Дві українські гімнастки, Христина Погранична та Аліна Мельник, отримали звання “Майстри спорту України міжнародного класу”, ставши тим самим майстрами спорту світового рівня. Це визнання було оголошено внаслідок їхніх вражаючих досягнень у художній гімнастиці, яка тепер буде представлена на майбутній Олімпіаді в Парижі.

Наказ Міністерства молоді та спорту щодо присвоєння звання “Майстер спорту України міжнародного класу” обом гімнасткам було підписано ще 19 грудня минулого року. Проте інформацію про це рішення пресслужба Федерації гімнастики України оприлюднила лише 7 січня цього року.

Аліна Мельник заслуговує на це визнання завдяки третьому місцю на чемпіонаті світу 2023 року в іспанській Валенсії (у складі збірної України в групових вправах з трьома стрічками та двома м’ячами). Щодо Христини Пограничної, вона здобула перше місце у фіналі з обручем на Міжнародних змаганнях категорії «А» в болгарській Софії.

Обидві спортсменки, які представляють Львівську область і вихованки Заслуженого тренера України Ірини Рудої, показали вражаючі результати. Христина Погранична, 20-річна гімнастка, вже мала досвід виступів у фіналі Олімпійських Ігор та може пишатися різноманітними медалями на міжнародних змаганнях. Аліна Мельник, 18-річна гімнастка, також має вражаючі досягнення, зокрема бронзову медаль на чемпіонаті світу у Валенсії та срібну медаль на юніорському рівні в Баку у 2019 році.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ