АКТУАЛЬНО

Хунта в Буркіна-Фасо продовжила термін свого правління на п’ять років

Хунта Буркіна-Фасо продовжила своє правління на п’ять років після підписання нової хартії за підсумками національних консультацій у столиці Уагадугу в суботу.

Переговори, в яких більшість політичних партій були не представлені, включали участь представників громадянського суспільства, сил безпеки та оборони, а також депутатів перехідної асамблеї.

“Тривалість перехідного періоду становить 60 місяців, починаючи з 2 липня 2024 року”, – повідомив голова оргкомітету процесу національного діалогу полковник Мусса Діалло.

Додавши, що лідер перевороту та виконувач обов’язків президента Ібрагім Траоре може балотуватися на будь-яких виборах наприкінці перехідного періоду.

Військові управляють Буркіна-Фасо з 2022 року. Хунта початково планувала провести вибори, щоб повернути країну до демократичного правління до липня 2024 року.

У вересні 2022 року в Буркіна-Фасо відбувся державний переворот, в результаті якого тимчасового президента Поля-Анрі Сандаого Дамібу усунули через його заявлену неспроможність впоратися з ісламістськими повстанцями. Даміба прийшов до влади в результаті державного перевороту лише за вісім місяців до цього.

Тимчасовим лідером країни став капітан Ібрагім Траоре.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ