АКТУАЛЬНО

Хусити з Ємену збили американський безпілотник за 30 мільйонів доларів

У четвер увечері, хуситське угруповання Ємену заявило про збиття американського безпілотника MQ9 над провінцією Маареб на південному сході країни. Згідно з їхньою заявою, вони використали ракету «земля-повітря» місцевого виробництва для знищення дрона. Група, яка має підтримку від Ірану, обіцяла опублікувати матеріали, підтверджуючи свою дію.

Варто відзначити, що вартість такого типу безпілотних літальних апаратів може сягати до 30 мільйонів доларів США в залежності від їхньої конфігурації.

Керівник угруповання, Абдул-Малік аль-Хуті, у своїй телевізійній промові в четвер, оголосив про майбутні атаки хуситів на всі судна, які направляються до Ізраїлю, незалежно від їхнього місця в Червоному морі. Група навіть погрожує розширити свої напади на судна, що йдуть до ізраїльських портів, аж до Середземного моря. Ці дії, як стверджують хусити, є частиною кампанії солідарності з палестинцями під час конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС у секторі Гази.

Аль-Хуті закликає країни, зокрема Китай, Росію, Азію та Європу, утриматися від транспортування товарів до ізраїльських портів. Раніше хусити наголошували на своїй ворожнечі з Ізраїлем та його союзниками, США та Великою Британією.

«Кожен повинен припинити транспортування до окупованих палестинських портів. Для всіх підприємств важливо зупинити постачання товарів до ізраїльського ворога, будь то через Середземне море або інші маршрути», – зазначив аль-Хуті.

Атаки хуситів призвели до підвищення вартості доставки та страхування, порушивши ключовий торговий маршрут між Азією та Європою. Це змусило судноплавні компанії змінити маршрути на більш довгі та витратні під час подорожі навколо південної Африки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ