АКТУАЛЬНО

Ігор Коломойський звернувся до Європейського суду з прав людини після подовження терміну арешту

Український олігарх Ігор Коломойський планує звернутися до Європейського суду з прав людини у зв’язку з рішенням національного суду продовжити йому арешт на два місяці. Про це повідомив адвокат Ігоря Коломойського, Олександр Лисак.

За його словами, рішення національних судів продовжувати тримання Коломойського під вартою є безпідставним та порушує вимоги Конвенції з прав людини.

“Ми прийняли рішення звернутись до Європейського суду з прав людини, враховуючи те, що національні суди продовжують утримання Ігоря Валерійовича під вартою без будь-якої виправданої правової мети, з повним паплюженням вимог Конвенції з прав людини”, – заявив адвокат.

Лисак також вказав на непропорційно високий розмір застави, яку суд встановив для Коломойського, і вважає, що це рішення не враховує його стану здоров’я. За його словами, це підвищення несправедливо і може мати політичні мотиви.

Важливо відзначити, що Ігор Коломойський знаходиться під вартою з вересня цього року під звинуваченням у заволодінні 9,2 мільярда гривень ПриватБанку. Суд визнав його підозрюваним і встановив понад 3 млрд грн застави.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ