АКТУАЛЬНО

Гравець НБА став мільярдером

Колишній американський баскетболіст і легенда NBA, Ервін “Меджик” Джонсон, завоював славу не тільки на баскетбольному майданчику, а й у світі бізнесу. Нещодавно журнал Forbes оцінив його сумарні статки в дивовижні $1,2 мільярда доларів, що підкреслює його успішне вкладення коштів і відданість підприємництву.

Професійна спортивна кар’єра Меджика Джонсона, здавалося б, завершилася 1991 року, коли йому поставили діагноз вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ). Однак він повернувся до гри, щоб допомогти збірній США на Олімпійських іграх у Барселоні, де вони виграли золоту медаль. Крім того, він провів кілька матчів за Лос-Анджелес Лейкерс у середині 1990-х.

Сьогодні Меджик Джонсон є успішним бізнесменом і власником часток у різних спортивних клубах. Він має частки в таких командах, як Вашингтон Командерс (американський футбол), Лос-Анджелес Доджерс (бейсбол), Лос-Анджелес (футбол), і Лос-Анджелес Спаркс (жіночий баскетбол). Його присутність у спорті продовжує підтримувати його пристрасть до змагань і розвитку спортивної спільноти.

Головним активом Меджика у світі бізнесу є його 60% частка в компанії страхування життя EquiTrust. З моменту придбання компанії 2015 року активи EquiTrust збільшилися з $16 мільярдів до $26 мільярдів, а щорічний дохід сягнув приблизно $2,6 мільярда доларів. Це свідчить про його вміння управляти фінансами і будувати успішні бізнес-проекти.

Меджик Джонсон також урізноманітнив свій бізнес-портфель, вклавши кошти в мережу кінотеатрів у партнерстві з Loews у великих містах, таких як Лос-Анджелес, Атланта, Г’юстон і Нью-Йорк. Він також створив спільну мережу кафе зі Starbucks у районах, де переважно проживають афроамериканці, наголошуючи на своїй ролі в розвитку власної спільноти.

З 1990 року Меджік Джонсон має міноритарну частку в заводі з розливу напоїв PepsiCo біля Вашингтона, яку він купив за $60 мільйонів доларів. Це вкладення також приносить йому прибуток і демонструє його здатність ухвалювати успішні інвестиційні рішення.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ