АКТУАЛЬНО

Іноземні інвестори продовжують виводити свої інвестиції з китайських акцій

Протягом рекордних чотирьох останніх місяців іноземні інвестори продовжують відчужувати китайські акції. Загалом, обсяг продажу склав 1,8 млрд юанів (252 млн доларів) чистими, при тому що китайський індекс продовжує своє спадання.

У листопаді індекс CSI 300 втратив 2,1%, що стало найгіршим показником серед головних світових індексів. У четвер, 30 листопада, CSI 300 торгувався біля мінімуму 2023 року, який був зафіксований місяцем раніше – у жовтні.

На закритті 1 грудня CSI 300 склав 3482,88 пункта, втративши 0,38%. Росту китайської економіки і прибутків компаній за третій квартал інвестори не виявили. Зазначається, що ці результати різко контрастують зі зростанням індексу MSCI All-Country World Index майже на 9% у листопаді, що було спричинене впевненістю інвесторів у завершенні серії підвищень ставок Федеральної резервної системи США.

Повідомляється, що відтік коштів інвесторів з китайського ринку в листопаді можна порівняти із середнім щомісячним відтоком в 60 млрд юанів з серпня по жовтень. Причиною такого рішення інвесторів стала їхнє розчарування темпами відновлення китайської економіки, а також результатами прибутків компаній та їхніми прогнозами за третій квартал.

Китайські акції впали до рівнів, які були характерні для періоду перед пандемією коронавірусу. Навіть останні заходи Пекіна для підтримки фондового ринку не змогли зупинити подальший спад цін.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ