АКТУАЛЬНО

Ірландці хочуть купити “Дікергофф Цемент Україна”

Корпорація Cement Roadstone Holdings (CRH), штаб-квартира якої розташована в Ірландії, виявила інтерес до придбання української компанії “Дікергофф Цемент Україна”, що входить до складу італійської корпорації Buzzi Unicem. Цю інформацію повідомила Антимонопольна служба України, почавши розгляд пропозиції.

Згідно з деталями угоди, CRH UKRAINE B.V. планує придбати акції “Дікергофф Цемент Україна” і частку в статутному капіталі “Дікергофф Україна”. Це надасть компанії понад 50% голосів в управлінні обома фірмами.

Депутат Сергій Нагорняк раніше звернув увагу Антимонопольної служби на монополізацію ринку цементу компанією CRH. За його оцінками, CRH контролює 32% ринку українського цементу, тоді як Buzzi Unicem займає 14% ринку.

CRH на українському ринку представлена низкою цементних заводів, таких як “Подільський цемент” у Хмельницькій області, Одеський цементний завод і “Миколаївцемент” у Львівській області. Крім виробництва цементу, компанія також активна у сфері бетонних і залізобетонних виробів.

“Дікергофф Цемент Україна” – підрозділ Дікергофф, що входить до складу італійської корпорації Buzzi Unicem. Buzzi Unicem управляє виробництвом цементу в 13 країнах, включно з Росією, і в Україні представлена двома цементними заводами, “Волинь-цемент” і “Південь-цемент”, а також обслуговуючими терміналами в Києві та Одесі. Крім того, компанія Дікергофф займається виробництвом готових бетонних сумішей у Київській, Одеській та Миколаївській областях.

Угода зараз перебуває на стадії розгляду, і майбутні кроки будуть визначені на основі рішень антимонопольних органів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ