АКТУАЛЬНО

Канада веде боротьбу за збереження старовинного червоного дуба, який старший за віком навіть саму країну

Житель Торонто відповів на заклик міської ради та вирішив виставити на продаж свій бунгало, де росте старовинний дуб, щоб зберегти це місце як громадський парк.

Червоний дуб, який вже “обійняв” задню стіну будинку висотою 24 метри і стовбуром товщиною 5 метрів, став об’єктом уваги через його вплив на фундамент будинку. Господар Алі Сімага розповів, що коріння дерева “поступово розхитує фундамент”, тому він вирішив підтримати ідею перетворення місця на громадський парк.

У минулому році Сімага передав будинок у власність міській раді, яка має план розбудувати парк навколо дуба і зробити його загальнодоступним. “Доглядати за таким деревом досить дорого. Якщо ділянка стане громадським простором, місто зможе краще подбати про нього, ніж я”, – сказав господар.

Еріт Джордж, пенсіонерка, яка віддавала звітність міській раді щодо потреби рятування 300-річного дуба, описала його як “Rolls-Royce серед старовинних дерев” і наголосила його велику цінність. Зазначено, що доля дерева ще не визначена, але жителі Торонто мають можливість зібрати кошти для його збереження. Якщо цього не відбудеться, кошти будуть використані на озеленення територій і посадку нових дерев.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ