АКТУАЛЬНО

Китай запровадив санкції проти американських компаній

Китайська Народна Республіка оголосила про введення санкцій проти 12 американських виробників зброї та їхніх керівників. Це стало відповіддю на тривалі дії Сполучених Штатів, які, за твердженням Пекіна, ігнорують «неупереджену позицію» Китаю щодо війни в Україні, запроваджують «протиправні» односторонні санкції через «фактори, пов’язані з Росією», і вдаються до «залякування» та економічного примусу».

Також Пекін категорично наполягає на припиненні продажу США озброєнь для Тайваню, що підриває суверенітет і територіальну цілісність Китаю.

Під санкції КНР потрапили: Lockheed Martin Missiles and Fire Control, Lockheed Martin Aeronautics, Javelin Joint Venture, Raytheon Missile Systems, General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, General Dynamics Information Technology, General Dynamics Mission Systems, Intercoastal Electronics, Systems Research and Iron Mountain Solutions, Applied Technology Group і Arciont.

Вищим керівникам усіх компаній заборонено в’їзд на територію Китаю. Їхні дозволи на роботу буде анульовано, а статус гостя і заявки на проживання не будуть схвалені.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ