АКТУАЛЬНО

Лавров в ОБСЄ: істерика на тлі бойкоту 

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров викликав істеричний епізод під час свого виступу на засіданні ОБСЄ, коли делегати декількох країн вийшли із зали в знак протесту. Зокрема, бойкотували виступ представника Росії країни Балтії та Польща, а також Україна.

На відео, яке розповсюджується у мережі, видно, як делегати країн піднімаються і залишають зал, не бажаючи слухати виступ Лаврова. Зауважимо, що це сталося під час розгляду питань в Організації з безпеки та співпраці в Європі, коли були порушені суттєві моменти щодо додержання міжнародних стандартів та норм.

Під час бойкоту делегати висловлювали своє незгодження з позицією Росії, особливо в контексті конфлікту на сході України та ряду інших гострих міжнародних питань. Відповідно до повідомлень, Литва, Латвія, Естонія, Польща та Україна приєдналися до цього акту протесту.

Реакція Лаврова на бойкот була різкою – він розлючено закликав “залишити його у спокої” (“Leave me alone, please”), створюючи хаос та напруженість у залі. Подальший розвиток подій та вплив цього епізоду на міжнародну дипломатію залишаються предметом уваги та обговорень.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ