АКТУАЛЬНО

Конгресмени-республіканці попереджають, що законопроєкт сенату про кордон та Україну приречений – BBC

У палаті представників США попередили, що щойно оприлюднений сенатом довгоочікуваний законопроєкт про гарантування безпеки на південних кордонах країни, який також містить положення про виділення додаткової допомоги Ізраїлю та Україні, не буде підтриманий конгресменами, передає BBC. За інформацією мовника, про це заявив лідер республіканської фракції в нижній палаті конгресу Стів Скеліс.
“Висловлюся гранично ясно: законопроєкт сенату щодо кордону не отримає підтримки в палаті представників”, – наводить BBC слова Скеліса.

Законопроєкт, який став плодом компромісу між республіканською і демократичною фракціями сенату, передбачає виділення $120 млрд. Водночас половину цієї суми призначають Україні, а ще $14 млрд – Ізраїлю; решту передбачається витратити на врегулювання міграційної кризи на кордоні США з Мексикою.

За даними BBC, положення про Україну та Ізраїль було внесено до законопроєкту через те, що республіканці в конгресі відмовилися підтримувати передання Києву додаткових пакетів допомоги, доки не буде вжито заходів для врегулювання ситуації на кордоні. Тим часом досягнуті сенаторами домовленості не влаштували багатьох республіканців у палаті представників – вони визнали, що передбачені документом заходи щодо посилення прикордонного контролю виявилися в підсумку занадто м’якими.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ