АКТУАЛЬНО

Лідер «Талібану» обіцяв страти жінок камінням на знак протистояння західній демократії

Лідер «Талібану» Мавлаві Хібатулла Ахундзада заявив про намір розпочати публічні страти жінок камінням до смерті, як символ боротьби проти західної демократії.

«Ви кажете, що це порушення прав жінок, коли ми забиваємо їх камінням до смерті. Проте ми незабаром запровадимо покарання за подружню зраду. Ми бичуватимемо жінок публічно. Ми забиватимемо їх камінням до смерті публічно. Все це суперечить вашій демократії, але ми продовжуватимемо це робити. Обидві сторони кажуть, що захищають права людини, але ми робимо це як представник Бога, а ви — як представник диявола», — сказав Ахундзада в голосовому зверненні до західних чиновників, яке транслювали на державному телебаченні у минулі вихідні.

Попри обіцянки більш поміркованого уряду, «Талібан» швидко відновив практику публічних страт та бичувань, які були характерні для їхнього попереднього правління у 1990-х роках. Обурення цими діями виразила організація Об’єднаних Націй, закликавши керівництво країни припинити ці практики.

В своєму зверненні Ахундзада використав радикальні тлумачення ісламського шаріату для виправдання своїх дій, наголошуючи на тому, що це як засіб боротьби проти впливу західної демократії.

Ці слова викликали обурення у міжнародній спільноті та серед афганського населення, яке вимагає зміни підходу та посилення міжнародного тиску на «Талібан».

Згідно з Талою, колишньою держслужбовицею Афганістану, кошти, які отримує «Талібан» як гуманітарну допомогу, спрямовуються на підтримку їхнього суворого режиму, що загрожує правам жінок та загальному благополуччю країни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ