АКТУАЛЬНО

Лідери Європарламенту закликали країни ЄС забезпечити невідкладну допомогу Україні

Лідери основних політичних груп Європейського парламенту виступили зі спільною заявою, закликаючи Європейську раду та держави-члени ЄС забезпечити сталу і довгострокову підтримку України, включаючи фінансову і військову допомогу.

У заяві вони закликали ЄС виконати свої обіцянки та надати Україні необхідну економічну й фінансову підтримку для забезпечення життєво важливих послуг для громадян та відновлення економіки після війни. Підписанти також наголосили на своїй непохитній підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

В зв’язку зі зростанням інтенсивності російських нападів на Україну лідери Європарламенту висловили обурення та застерігли від того, що Росія має намір продовжувати свою агресивну війну.

Політичні лідери визначили декілька конкретних заходів, які ЄС повинен прийняти. Зокрема, Європейська рада має узгодити економічну та фінансову підтримку, що передбачена Фондом для України. Вони також закликали до збільшення виробництва, спільних закупівель і постачання необхідної Україні зброї та боєприпасів.

За заявою, ЄС повинен продовжити виявляти рішучість у підтримці України у визволенні її народу та відновленні повного контролю над територією в межах міжнародно визнаних кордонів. Лідери підписали заяву, підтверджуючи свою приверженість безпеці не лише України, а й усього європейського континенту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ